Програм "Чигота" за обреновачку децу
четвртак, 09 фебруар 2017 14:15

cigotaУ општини Обреновац представљен је здравствено рекреативни програм лечења гојазности код деце и младих које се реализује у центру ,,Чигота" на Златибору. Програм ,,Чиготица" намњен је деци од 12 до 18 година.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да у 2017. години креће поптуно нови програм који ће бити допуна програма бесплатног летовања и зимовања за све малишане.
 
- Ово је искључиво за узраст од 12 до 18 година, поптуно бесплатно, 21 дан климатски опоравак на Златибору и решење овог опасног здравственог проблема. На први поглед овај проблем не личи да је тако опасан али нуспојаве које са собом носе су катастрофалне по њихов даљи развој. Ово што смо данас договорили са специјалном болницом на Златибору је поптуни искорак у једној опште друштвеној мобилизацији на тему гојазности и свих пратећих болести. На овај начин поставићемо темље развоја наше општине, са здравом нацијом и са свим малишанима који ће имати поптуну бригу и негу од стране општине и свих осталих институција - најавио је Чучковић.
 
Члан Већа Градске општине Обреновац др. Обрад Исаиловић рекао је да деца школског узраста у Обреновцу имају проблем са гојазношћу. Он је рекао да је на лекарским прегледима утврђено да је трећина деце по мединцнским параметрима гојазна. Исаиловић је истакао да је плану да у скорије време крене слање гојазне деце на Чиготу и да родитељи први пут иду са својом децом како би наставили примену програма и након климатског опоравка. 
 
На основу упута педијатра, а о трошку Републичког фонда за здравствено осигурање деца у Чиготи могу да бораве 21 дан.
 
Менаџер специјалне болнице ,,Чигота" Маја Вермезовић налгасила је да гојазност поприма облике епидемије и да се мора превентивно деловати.
 
- Деца на овом програму уче како да наставе са навикама које стекну код нас. Резултати су изузетно добри. Битно је да лекар односно педијатар препозна проблем гојазности и упути дете у Чиготу. Деца имају праву да два пута искористе прилику и дођу у наш центар - рекла је Вермезовић.
 
Програм се остварује уз сарадњу Републичког фонда за здравствено осигурање, Градске општине Обреновац, Министарства здрваља и уз помоћ педијатара. План је да у току целе године деца одлазе на климатски опоравак на Чиготу. 
 
 
Коментари
Додај нови Претрага
Додај коментар
Име:
емејл:
 
Наслов:
UBBкод:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Морате навести анти-спам код који стоји на слици.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

Сервис грађана

  Пут до Ваших права 
Сазнајте како најлакше можете добити неке документе и остварити своја права

Контактирајте администрацију 
Поставите питање, пошаљите сугестију
или критику администрацији Градске општине Обреновац

Наручивање докумената
Наручите извод из матичних књига рођених,
умрлих, венчаних и држављана 

Документа / Одлуке /  Буџет
Преузмите усвојена документа, одлуке...

Правна помоћ  
Правна помоћ за све грађане Обреновца

Важни телефони
бројеви телефона устаннова и
институција

Мапа општине Обрeновац
Информишите се...

Ред вожње
на линији Обреновац - Београд

Преузмите информатор о раду ГО Обреновац

Буџет ГО Обреновац

imagesbudget