Уређење каналске мреже у Звечкој
четвртак, 07 децембар 2017 13:35

kanalzvecka1У току су радови на чишћењу канала К2 у Звечкој. Екипе и механизација предузећа "Београдводе" су на терену и уредиће око 4 км канала који пролази кроз ово село. Радови ће се одвијати од црпне станице Купинац на Бресци до стадиона ФК "Будућност". Овом приликом надлежни су позвали грађане да не избацују смеће у канале и најавили оштрију казнену политику за оне који то чине.

Дејан Камбер, саветник председника ГО Обреновац казао је да су радови у Звечкој настављени након што је завршено чишћење Старе Тамнаве у централној градској зони. Он је рекао да ће радови у Звечкој трајати до краја године и да ће се од јануара радити на припреми документације како би нови километри каналске мреже били очишћени и у наредној години. Камбер је нагалсио да је током 2017. године очишћено више од 80 км каналске мреже у Обреновцу.

Председник савета месне заједнице Звечка, Петар Лалић подсетио је да канал у улици Браће Лазића годинама био запуштен и нагласио да су ови радови итекако значајни за мештане. Он је овом приликом апеловао на суграђане да не бацају отпад како би канали остали уређени. 

kanalzvecka2

- Тачно се на појединим местима види како је проточност мања, проток воде до сада је био потпуно спречен. Морамо да стално радимо на превенцији, имамо 350 км канала и машина не сме да се гаси. Она мора за четири године поново да дође овде у Звечку, након што обиђе цео Обреновац. Уводи се и казнена политика од првог јануара, где ће лице које буде ухваћено да баца смеће у канал, бити кажњено са 50 000 динара, док ће лице које услика прекршиоца бити награђено са 5000 динара - истакао је председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић. 

Коментари
Додај нови Претрага
Додај коментар
Име:
емејл:
 
Наслов:
UBBкод:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Морате навести анти-спам код који стоји на слици.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

Сервис грађана

  Пут до Ваших права 
Сазнајте како најлакше можете добити неке документе и остварити своја права

Контактирајте администрацију 
Поставите питање, пошаљите сугестију
или критику администрацији Градске општине Обреновац

Наручивање докумената
Наручите извод из матичних књига рођених,
умрлих, венчаних и држављана 

Документа / Одлуке /  Буџет
Преузмите усвојена документа, одлуке...

Правна помоћ  
Правна помоћ за све грађане Обреновца

Важни телефони
бројеви телефона устаннова и
институција

Мапа општине Обрeновац
Информишите се...

Ред вожње
на линији Обреновац - Београд

Преузмите информатор о раду ГО Обреновац

Буџет ГО Обреновац

imagesbudget