У току чишћење спојног канала кроз насеље Тополице
уторак, 14 новембар 2017 08:45

канал стари сајтУ склопу редовних јесењих превентивних радова на водотоковима, у току је чишћење спојног канла код насеља Тополице. Канал се протеже од стадиона ФК ''Раднички'' до насеља Тополице у дужини од 1200 метара, а инвеститор и извођач радова је Јавно водопривредно предузеће ''Београдводе".

Дејан Камбер, саветник председника Градске општине Обреновац казао је да је током ове године очишћено 75 километара каналске мреже, што представља чак половину од укупне дужине свих канала који се налазе на територији Обреновца.

-После чишћења канала Мислођин целом дужином, настављамо са радовима у централној градској зони где чистимо спојни канал. Овај канал суштински представља бајпас између старог тока Тамнаве са једне стране, и канала Купинац са друге стране и путем њега све површинске воде из урбане зоне иду ка црпној станици ''Забрешке ливаде'' где касније буду пребачене у реку Колубару. Поред превенције која је основни приоритет, вађењем муља неутралисаћемо непријатне мирисе током летњих месеци, те ће наши суграђани несметано моћи да користе благодети обреновачке бање, то јест популарне ''Цевке'' на овом порстору – казао је Камбер и додао да су већ спремни елаборати за чишћење друге половине каналске мреже до краја следеће године.  

канал 2 стари сајт

Члан Већа Градске општине Обреновац, Милош Станковић је истакао да је само чишћење важан сегмент уређења уласка у центар града поред крупних инфраструктурних радова - почетка изградње аква парка на базенима, радова на стадиону ФК ''Раднички'', уз фантастични парк Арборетум и решавање спа центра.  

Након ових активности изводиће се радови на чишћењу старог тока Тамнаве до Бошњака у насељу Стара Тамнава као и каналу К2 у Звечкој.

Коментари
Додај нови Претрага
Додај коментар
Име:
емејл:
 
Наслов:
UBBкод:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Морате навести анти-спам код који стоји на слици.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

Сервис грађана

  Пут до Ваших права 
Сазнајте како најлакше можете добити неке документе и остварити своја права

Контактирајте администрацију 
Поставите питање, пошаљите сугестију
или критику администрацији Градске општине Обреновац

Наручивање докумената
Наручите извод из матичних књига рођених,
умрлих, венчаних и држављана 

Документа / Одлуке /  Буџет
Преузмите усвојена документа, одлуке...

Правна помоћ  
Правна помоћ за све грађане Обреновца

Важни телефони
бројеви телефона устаннова и
институција

Мапа општине Обрeновац
Информишите се...

Ред вожње
на линији Обреновац - Београд

Преузмите информатор о раду ГО Обреновац

Буџет ГО Обреновац

imagesbudget