Гради се нови дечји базен са атракцијама у Обреновцу
четвртак, 09 новембар 2017 12:08

аква1Данас су започети радови на изградњи новог дечјег базена са атракцијама у склопу постојећих спољашњих базена у Обреновцу. Прва фаза радова ће трајати 60 дана, а обухвата ископе, бетонске радове, завршне радове са керамичким плочицама, припреме за тобогане и уградњу филтера у машинском постројењу. Пројекат спорводе Град Београд и Градска општина Обреновац, а извођач радова је фирма ''Alex engineering & construction''.

Радове је обишао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић и том приликом рекао да је јако поносан на овај пројекат и руководство Спортско културног центра ''Обреновац''.

- Спортско културни центар је предузеће које уме да та средства да искористи како би побољшало своју понуду и како би лета у Обреновцу за најмлађе била садржајнија до којих нам је највише стало. Хтели смо свим малишанима у Обреновцу, старости до 12 година, да приуштимо оно што смо видели приликом одласка на Букуљу и боравка малишана у аква парку у Аранђеловцу. Базен ће бити на два нивоа са разним врстама атракција. Као што смо обећали, неће проћи ни једна недеља, а да немамо отворено ново, велико и лепо градилиште у граду. Обреновац је, дефинитивно, највеће градилиште у Београду – казао је Чучковић.

аква 2

Технички директор фирме''Alex engineering & construction'', Бојан Пешевић је истакао да ће градилиште функционисати сваки дан.

- Имамо среће са временом тако да ће градилиште функционисати сваки дан у две смене. Друга фаза радова обухвата технику и саме тобогане, а ти радови би трајали још 60 дана због наручивање опреме, тако да би пред идућу сезону нови базен био у функцији – рекао је Пешевић и додао да је та фирма до сада радила проширење аква парка у Дољевцу, јучерашњу примопредају и отварање базена у Сремској Митровици, базен у Крагујевцу, базен ''11. април'', базене у Шапцу и у Бачкој Паланци.

аква 4

Директор Спортско културног центра ''Обреновац'', Иван Јегоровић верује да ће ови радови обезбедити конкурентност обреновачких базена у односу на аква паркове у окружењу.

- Успели смо да обновимо ресторан на базенима, да од објекта који је пропадао направимо леп и функционалан објекат. Успели смо да обновимо и биоскоп ''Палеж''. Ево данас почињемо радове на изградњи дечјег базена са атракцијама. Целе зиме ћемо имати радове и проширићемо капацитет базена тако што ћемо срушити зидове и померити ограду до краја нашег плаца, а то је 15 метара према кружном току и 10 метара ка хотелу, што значи да ћемо добити већи број места за све људе који желе да дођу. Направићемо трибине, побољшаћемо угоститељство и увешћемо игрице за децу – истако је Јегоровић и најавио да је у плану и замена столарије на затвореном базену.

Милош Станковић, члан Већа Градске општине Обреновац рекао је да радови на базену представљају само део радова који се односе на уређење целог простора на улазу у град и који је везан за обилазницу.

- Уз уређење простора око популарне ''Цевке'', и изградњу новог тржног центра, круна свега треба да буде, оно што је председникова жеља, а то је привођење намени објекта спа центра које су неодговорне власти годинама урушавале - рекао је Станковић.  

Коментари
Додај нови Претрага
Додај коментар
Име:
емејл:
 
Наслов:
UBBкод:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Морате навести анти-спам код који стоји на слици.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

Сервис грађана

  Пут до Ваших права 
Сазнајте како најлакше можете добити неке документе и остварити своја права

Контактирајте администрацију 
Поставите питање, пошаљите сугестију
или критику администрацији Градске општине Обреновац

Наручивање докумената
Наручите извод из матичних књига рођених,
умрлих, венчаних и држављана 

Документа / Одлуке /  Буџет
Преузмите усвојена документа, одлуке...

Правна помоћ  
Правна помоћ за све грађане Обреновца

Важни телефони
бројеви телефона устаннова и
институција

Мапа општине Обрeновац
Информишите се...

Ред вожње
на линији Обреновац - Београд

Преузмите информатор о раду ГО Обреновац

Буџет ГО Обреновац

imagesbudget