Пријем за госте са Косова и Метохије
петак, 04 август 2017 09:27
prijem1У Клубу за децу и младе у Јавном предузећу Спортско - културни центар ,,Обреновац" организован је пријем за фолклорни ансамбл "Косовка девојка". Они су у четвртак вече на сцени под платанима имали наступ у оквиру манифестације ,,Обреновачко лето".  Овом приликом председник општине Мирослав Чучковић упознао је госте са привредним и културним карактеристикама Обреновца пожелевши им да поново заиграју и запевају пред обреновачком публиком.
 
Члан Већа Градске општине Обреновац Зоран Ћорломановић истакао је задовољство што је општина Обреновац имала прилику да угости КУД "Косовка девојка" из Бабиног Моста код Обилића.
 
- Наши пријатељи синоћ су нам приредили заиста добар концерт и публика у Обреновцу имала је прилике да види игре из тих крајева. Нама је у циљу да се и ми њима представимо у општини Обилић и да их поново у неком наредном периоду угостимо. Имали смо велико разумевање од стране наших приватника у вези смештаја и хране за наше госте, као и сви КУД-ови са територије општине Обреновац који су несебично, давањем народне ношње помогли наше пријатеље. Ово је само почетак наше сарадње и заједничких активности - нагласио је Ћорломановић. 
 
Овом приликом размењени су и пригодни поклони.
 
prijem2
 
Славиша Чанчић председник друштва овом приликом захвалио се општини Обреновац на гостопримству.
 
- Први пут гостујемо у Обреновцу и заиста је била велика част да наступимо у вашем граду. Временски услови за игру су били мало тежи али жеља и воља испред себе све руши. Традицију на југу негујемо на овај начин и трудимо се да сачувамо све што је српско. Имамо доста позива за учешће у Србији али средства нам не дозвољавају да идемо често на турнеје. Игра нас одржава и из Обреновца носимо најлепше утиске - казао је Чанчић.
 
Друштво је основано 1991. године и негују искључиво традиционалне игре и песме са Косова и Метохије. Чини га око 120 чланова који раде у оквиру играчке, драмске и музичке секције. Ово је био њихов први наступ у Обреновцу.
Коментари
Додај нови Претрага
Додај коментар
Име:
емејл:
 
Наслов:
UBBкод:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Морате навести анти-спам код који стоји на слици.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

Сервис грађана

  Пут до Ваших права 
Сазнајте како најлакше можете добити неке документе и остварити своја права

Контактирајте администрацију 
Поставите питање, пошаљите сугестију
или критику администрацији Градске општине Обреновац

Наручивање докумената
Наручите извод из матичних књига рођених,
умрлих, венчаних и држављана 

Документа / Одлуке /  Буџет
Преузмите усвојена документа, одлуке...

Правна помоћ  
Правна помоћ за све грађане Обреновца

Важни телефони
бројеви телефона устаннова и
институција

Мапа општине Обрeновац
Информишите се...

Ред вожње
на линији Обреновац - Београд

Преузмите информатор о раду ГО Обреновац

Буџет ГО Обреновац

imagesbudget