JA slide show

 

Бесплатне радионице током лета за младе из Обреновца
недеља, 09 јул 2017 16:03

radin2017Канцеларија за младе општине Обреновац, заједно са Спортско-културним центром „Обреновац" и Библиотеком „Влада Аксентијевић", током лета 2017. године у оквиру програма неформалног образовања реализује бесплатнe радионица под називом „Обреновац–град знања". Циљ овог програма је да обезбеди квалитетно, интерактивно, занимљиво неформално образовање и ангажовано провођење слободног времена током лета.

Приликом обиласка радионице ,,Креативно новинарство за младе" члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је да уз ову радионицу постоји још 13 креативних радионица и додао да је у току овог лета више од 350 малишана укључено у програм. Он је истакао и велико задовољство због припадника Ромске националиности на овој радионици, пошто је сама иницијатива за релизацију програма потекла управо од њих. 

Урош Мирићић испред кабинета председника Градске општине Обреновац истакао је значај одржавања програма где млади могу да на занимљив и квалитетан начин проводе летњи распуст. 

radionic201777

- Градска општина Обреновац подједнако брине о свим суграђанима. Јединствени смо у Србији по програму ,,Еко кмапови" где малишани од првог до четвртог разреда потпуно бесплатно одлазе у току зиме и лета на најлепше планине Србије. Право на бесплатно бављење спортом имају сва деца од петог разреда до своје 18. године. Ове године покренули смо и три нова пројекта. ,,Чиготица" програм пружа прилику гојазној деци која имају између 12 и 18 година, да уз правилну исхрану, спорт, рекреацију и дружење редукују своју килажу. Покренули смо и програм ,,Матурско лето" где најбоље средњошколце водимо на заслужени одмор у Грчку. Њима се тамо придружују и будуће колеге студенти, који нажалост нису добили стипендију, али су се својим радом и трудом кандидовали да буду адекватно награђени. У току претходних шест месеци организовали смо и једнодневне излете за све пензионере са територије општине Обреновац и након летње паузе ту активност настављамо - нагласио је Мирићић.

Коментари
Додај нови Претрага
Додај коментар
Име:
емејл:
 
Наслов:
UBBкод:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Морате навести анти-спам код који стоји на слици.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."