Радови на канализационој и водоводној мрежи у Баричу
понедељак, 15 мај 2017 11:42

barickon1Замена старе канализационе и водоводне мреже у насељу Колонија у Баричу, почела је 29. марта, радови се одвијају према плану и биће завршени до 5. јулa а вредност радова износи 13 900 000 динара.

 
Директор ЈКП „Водовод и канализација“ Бранко Матић истакао је да је динамика радова је за сада испоштована, а ускоро и потребе 230 нових корисника.
 
- Радови иду предвиђеном динамиком, чак и испред динамике коју смо планирали. Као што видите, већи део канализационе мреже који је предвиђен за санацију је већ урађен и канализација је пуштена у рад. У наредном периоду ћемо избећи све оне проблеме који су се у претходном периоду јављали, а који су били углавном везани за прикључке који су се односили на ове зграде. Што се тиче радова на водоводној мрежи, ми смо урадили неких 780 метара замене линије, што смо пре неких месец дана почели. Остало је још неких 300 метара, али то је мало захтевнији посао у смислу да пре него што пустимо ту водоводну линију у рад морамо да испитамо узорке воде које ћемо из њих узети, па тек онда дати на услугу нашим грађанима. Као што видите , у току ових радова било је разних одступања јер је ово стари део мреже који је изграђен негде 60тих година и нисмо били сигурни где се те линије налазе. Дошло је до мањих оштећења асфалта, или површина које се налазе уз сам коловоз, али све што је оштећено током ових радова биће враћено у првобитно стање. Такође, једна од ситуација на коју нисмо могли рачунати у овом делу Барича јесте да смо налетели на ситуацију где је кишна канализација повезана са фекалном канализацијом. То је нама проблем у том смислу да, у случају великих и обилних падавина, може доћи до враћања воде и фекалија, али надам се да до тога неће доћи. Пречници цеви су такве да би морале да задовоље цело ово подручје, 230 нових корисника. Тако да, молим грађане само за мало стрпљења, јер ће ово изгледати много боље него што је изгледало пре почетка радова. Рок за завршетак радова је 05. јул – рекао је Матић.
 
barickoon2
 
У насељу ,,Колонија" које је изграђено 1948. године, никада до сада нису извођени радови на ревитализацији канализације, а према речима Предрага Јовановића члана Већа ГО Обреновац, на овоме се у Баричу неће стати.
 
- Данашња посета радовима у „Колонији“ је пре свега имала за циљ да се упознамо са динамиком радова, и можемо рећи да све иде и испред неког замишљеног рока. Моја обавеза је да, пре свега, замолим становнике Барича да разумеју када дође до прекида снабдевања водом или струјом, јер старе инсталације нису уцртане и људи који изводе радове немају никакве пројекте и онда је апсолутно извесно да то тога долази. Ово су радови који ће на дуже стазе решити проблеме које становници овог дела Барича имају у смислу плављења подрума, уласка воде у зграде и све остало. Поред „Колоније“ Барић, нама ће као локалној самоуправи свакако бити један од приоритета у неким наредним годинама, да кренемо са решавањем проблема канализације у сталим деловима Барича и ту пре свега мислим на Баричку реку. То је нешто што је заиста превелико у смислу финанасирања нас као градске општине, али на основу одличне сарадње коју имамо са градом Београдом, сигурно је да ћемо ући у пројектовање и у наредних неколико година део по део тога решавати – казао је Јовановић.
 
 
Коментари
Додај нови Претрага
Додај коментар
Име:
емејл:
 
Наслов:
UBBкод:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Морате навести анти-спам код који стоји на слици.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

Сервис грађана

  Пут до Ваших права 
Сазнајте како најлакше можете добити неке документе и остварити своја права

Контактирајте администрацију 
Поставите питање, пошаљите сугестију
или критику администрацији Градске општине Обреновац

Наручивање докумената
Наручите извод из матичних књига рођених,
умрлих, венчаних и држављана 

Документа / Одлуке /  Буџет
Преузмите усвојена документа, одлуке...

Правна помоћ  
Правна помоћ за све грађане Обреновца

Важни телефони
бројеви телефона устаннова и
институција

Мапа општине Обрeновац
Информишите се...

Ред вожње
на линији Обреновац - Београд

Преузмите информатор о раду ГО Обреновац

Буџет ГО Обреновац

imagesbudget