Министар Александар Вулин обишао обновљени Геронтолошки центар у Обреновцу
четвртак, 20 април 2017 12:45

vulin1Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, приликом посете Геронтолошком центру Обреновац је навео да је захваљујући бољој запослености и ефикаснијој борби против сиве економије уплата доприноса са 18. априлом 2017. године већа у односу на планирану за 3,4 милијарде динара, односно за 3,1 одсто. У односу на исти период прошле године остварени приходи су већи за 7,7 милијарди динара или за 7,4 одсто.


„Захваљујући бољој наплати доприноса Фонд ПИО је из буџета повукао 4,95 милијарди динара мање. Каса ПИО фонда је пунија и то осећају сви грађани Србије. Захваљујући томе можемо да обнављамо домове за стара лица, да чинимо живот наших корисника бољим, можемо да кажемо да се у социјалну заштиту улаже више него икад и да ниједно социјално давање неће бити ускраћено већ напротив, биће увећано“, нагласио је министар Вулин приликом обиласка ГЦ „Обреновац“ у коме су данас лекари Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање вршили специјалистичке прегледе корисника.
Заједничка акција Фонда, Министарства и установа социјалне заштите, која је покренута пре две године, доприноси побољшању квалитета и обима постојећих услуга у социјалној заштити старих и хронично оболелих особа, као и других особа у стању социјалне потребе.
Иначе, ГЦ „Обеновац“ је прилично оштећен у поплавама 2014. године, а данас је, средствима Министарства за рад, у потпуности обновљен.

vulin2


„Сваки његов део је у потпуности функционалан. Министарство је обезбедило и нову медицинску опрему. Ускоро ће бити завршена и монтажа три нова лифта, након чега ће Дом испунисти највише стандарде за добијање лиценце“, изјавио је министар Вулин.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић изјавио је да данашњи дан доказ зашто је услуга коју финансира Министарство важна за све кориснике пошто они имају добре услове за боравак и на тај начин не морају да напуштају дом. Он се захвалио посвеђености општини Обреновац министру Александру Вулину и нагласио да су пројекти који се иницирају од стране Министарства за рад и социјална питања веома значајни за све кориснике. Чучковић је додао да су мере министарства довеле и до тога да је у Србији рекордно мала незапосленост.

vulin3
Дирекотор Геронтолошког центра Обреновац Зоран Суботић истакао је да у установи тренутно располажу са 340 места и да имају 140 запослених људи и додао да су се након обнове у објекту стекли услови за несметан и добар боравак свих корисника.

Члан Већа Градске општине Обреновац др Обрад Исаиловић подсетио је да општина наставља са програмом где пензионери одлазе на једнодневни излет на Опленац. Он је демантовао поједине наводе који су се појавили у јавности и нагласио да ове суботе 50 пензионера из Конатица, Дражевца и Баљевца иде на излет на Опленац.

Коментари
Додај нови Претрага
Додај коментар
Име:
емејл:
 
Наслов:
UBBкод:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Морате навести анти-спам код који стоји на слици.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

Сервис грађана

  Пут до Ваших права 
Сазнајте како најлакше можете добити неке документе и остварити своја права

Контактирајте администрацију 
Поставите питање, пошаљите сугестију
или критику администрацији Градске општине Обреновац

Наручивање докумената
Наручите извод из матичних књига рођених,
умрлих, венчаних и држављана 

Документа / Одлуке /  Буџет
Преузмите усвојена документа, одлуке...

Правна помоћ  
Правна помоћ за све грађане Обреновца

Важни телефони
бројеви телефона устаннова и
институција

Мапа општине Обрeновац
Информишите се...

Ред вожње
на линији Обреновац - Београд

Преузмите информатор о раду ГО Обреновац

Буџет ГО Обреновац

imagesbudget