Седница Савета за управљање миграцијама
четвртак, 13 април 2017 07:05

savetm1У великој сали Градске општине Обреновац у четвртак је одржана седница Савета за управљање миграцијама. На састанку је поднет извештај о стању у прихватном центру касарне ,,Бора Марковић".

 Сава Ракић испред Комесаријата за избеглице рекао је да је тренутно стање задовољавајуће и да је побољшана ситуација са контролом превоза. Он је додао да се у Обреновцу налази тренутно 1001 мигрант од чега је 375 малолетних али да је актуелна тендиција опадања, тачније да према сазнањима Комесаријата око 20 миграната дневно се упути према правцу Румуније. Ракић је је нагласио да се већина миграната придржава кућног реда у касарни.
 
savetm2
 
Члан Већа Градске општине Обреновац Александар Пантелић истакао је да је приоритет да се у наредном периоду додатно обезбеди ограда око касарне као и постављање видео надзора у кругу прихватног центра. 
 
- Превоз ћемо појачати још једним аутобусом и на тај начин желимо да спречимо сваку потребу да користе градски превоз. Данас су предложена и два јако битна закључка која ће бити упућена надлежним институцијама. Први је да се Градска општина Обреновац обрати МУП-у како би се смањио ангажман припадника локалне јединице МУП-а који су тренутно у Београду како би више људства било на располагању и на тај начин се додатно брине о безбедности наших суграђана. Други је упућен Другом основном јавном тужилаштву у Обреновцу са циљем да све поступке од старне миграната који се карактеришу као кривично или прекршајно дело да ли у кругу касарне или ван спроводи у складу са свим законима Републике Србије како би он био једнак како према свим грађанима тако и према њима - нагласио је Пантелић.
Коментари
Додај нови Претрага
Додај коментар
Име:
емејл:
 
Наслов:
UBBкод:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Морате навести анти-спам код који стоји на слици.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

Сервис грађана

  Пут до Ваших права 
Сазнајте како најлакше можете добити неке документе и остварити своја права

Контактирајте администрацију 
Поставите питање, пошаљите сугестију
или критику администрацији Градске општине Обреновац

Наручивање докумената
Наручите извод из матичних књига рођених,
умрлих, венчаних и држављана 

Документа / Одлуке /  Буџет
Преузмите усвојена документа, одлуке...

Правна помоћ  
Правна помоћ за све грађане Обреновца

Важни телефони
бројеви телефона устаннова и
институција

Мапа општине Обрeновац
Информишите се...

Ред вожње
на линији Обреновац - Београд

Преузмите информатор о раду ГО Обреновац

Буџет ГО Обреновац

imagesbudget